Under åren har många rengöringsmetoder utvecklats och detsamma är fallet med mattrengöringsområdet. Vi har avancerade rengöringsmedel och verktyg på marknaden idag som gör rengöringen enkel och mycket pålitlig.

Det finns två alternativ för mattrengöring, våt och torr mattrengöring. IICRC har forskat under åren och fastställt tydliga standarder för dessa metoder. 

Rengöring av våta mattor – Detta involverar ång-, skum- och schampobaserade rengöringsmetoder. En blandning av kemikalier, rengöringsschampo (vid behov) och ånga sprayas på mattan enligt den använda rengöringsmetoden. Sprayen får lägga sig så att den verkar på fläckarna och resterna. Vakuumutsug används sedan för att rengöra mattan. 

Har du någonsin sett en Städcompaniet person på flygplatsen sitta på ett fordon som har rotatorer och hela tiden röra sig över mattan? Rengöringsteknik för våta mattor används i så fall. 

Torrmattrengöring – De flesta tror att den torra mattrengöringsmetoden innebär enkel dammsugning. Även om det är sant till viss del, använder det också torra kemikalier och precis tillräckligt med vatten för att skapa fukt. Blandningen får sätta sig och mattan dammsugs sedan. Denna metod är mindre intensiv men är billigare än våtrengöringsmetoden.

Obs: Oavsett vilken metod du väljer är en förkemtvätt av mattan alltid fördelaktigt.

Ångbaserad mattrengöringsmetod

Ångmattrengöring den mest populära metoden som används för mattrengöring. De flesta människor går inte för den torra mattrengöringsmetoden eftersom den är mindre effektiv och användningen av torra kemikalier kan skada deras matta.

Ångbaserad mattrengöring använder en blandning av vissa rengöringskemikalier och varmt vatten. Idag finns det många maskiner tillgängliga för enkel och effektiv mattångrengöring. Vissa maskiner använder direkt varmvatten och vissa har en värmemekanism. Maskinen låter blandningen spridas jämnt och verka på eventuella rester och fläckar. Det suger också upp fukt och överflödigt vatten.

Torr vs ångmattrengöring

Det finns för- och nackdelar med båda metoderna.

  • Torrmattrengöring är lite billigare jämfört med ångmattrengöring.
  • Ångmattrengöring är mest använd idag än torrmattrengöring eftersom den kemiska lösningen tränger djupt in i mattan på grund av mer vatteninnehåll. Men det beror också på vilka kemikalier som används. De torra kemikalierna som används vid torrmattrengöringen kan vara bättre lämpade för din matta men kan också vara skadliga.
  • Ångmattrengöring är en delmängd av våtmattrengöring kräver mer tid för mattan att torka. Det kan ta upp till 24 timmar eller mer om det inte finns någon ordentlig luftcirkulation. Torr mattrengöring gör att mattan nästan omedelbart torkar upp och är redo att användas.

Sök professionell hjälp för att välja rätt rengöringsmetod

Du måste alltid överväga professionell hjälp för din mattvätt. Proffsen har den kompetens och erfarenhet som krävs för att avgöra vilken rengöringsmetod som är bäst lämpad för din matta. Låt experter analysera mattans tyg, användningsmönster, kemikalierna som ska användas och nivån av rengöring som krävs för att hålla dig och människor runt omkring dig fria från alla bekymmer.

Både torra och våta mattrengöringsmetoder används idag för att rengöra mattor i hem, hotell, flygplatser, kontor, etc. Vi har nödvändig kompetens och erfarenhet av alla typer av torra och våta mattrengöringstjänster.

Vårt företag OOps Carpet Cleaning Sydney strävar efter att tillhandahålla de bästa mattrengöringstjänsterna till våra kunder och en garanti för 100 % nöjdhet. Vårt team av städexperter förstår dina problem med mattor och mattrengöring. De hjälper dig med att välja och förstå den optimala mattrengöringsmetoden som bör användas.